Open Folkcamp 2009

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het tweede Open Folkcamp vindt plaats van 31 juli tot 10 augustus 2009 op de Paasheuvel in Vierhouten.

Aanmelden/reserveren

OpenFolkcamp2009 taart.jpg

De Paasheuvel in Vierhouten, heeft veel te bieden: kampeerterrein, huisjes, zaaltjes, openluchttheater, een mooie omgeving midden op de Veluwe, zwembad in de buurt, restaurant, catering, etc. etc.

De deelnemers zijn vooralsnog zelfvoorzienend, maar initiatieven voor meer gezamenlijkheid zijn welkom. Het is natuurlijk mogelijk om vooraf afspraken te maken over koken, slapen, workshops, samen muziek maken.

Dit jaar doen we de reserveringen centraal omdat dat echt scheelt in de kosten. Vooral voor degenen die alleen of met zijn 2-en komen.

Vermeld het aantal personen (en aantal kinderen jonger dan 2), eventuele huisdieren en de exacte periode dat je wilt verblijven. En stuur een e-mail naar Frank.

Meld je zo snel mogelijk. Op 1 juli 2009 ga ik de reserveringen op Vierhouten definitief maken, daarna kunnen er vast nog wel mensen bij, maar is het niet helemaal zeker dat we voldoende plek hebben (stel dat er in 1 keer 50 mensen bij komen, dan hebben we een probleempje).

Thema

Het feest gaat beginnen

Faciliteiten

We staan dit jaar op ons eigen veld: 'Onder de Eek'. En er wordt (op zaterdag 1 agustus) een grote tent van 5 x 8 m voor ons opgezet (kosten 200 euro). De kampeerplekken zijn voorzien van electra. En hierdoor hebben we ook een eigen kampvuurplaats.

En verder huren we tafels en stoelen en een grote koelkast voor gezamenlijk gebruik.

Er komt een aparte bungalowtent voor het gezamenlijk koken en kantoor.

Muziek

Irisjka en Mirjam hebben met elkaar afgesproken de volgende muziekjes alvast te oefenen:

Andere activiteiten

Vul de lijst hieronder aan met jouw plannen of ideeën. Vermeld bijvoorbeeld wanneer het handig is wanneer mensen attributen of materialen meenemen.

  • Frank gaat elke dag een spel organiseren (voor jongeren, oudere jongeren en jongere ouderen). Denk aan Annemarie Koekkoek e.d.
  • Nicolien heeft wat dansen voorbereid.
  • Frank gaat een workshop Mediawiki (de folkcamp website) geven. Neem je laptop of PC mee!
  • Jannemarie brengt een kleine circustent mee en heeft spannende ideeën voor de kids (van 'in de ban van de ring' tot 'Pipi Langkous')
  • wie volgt....

Samen eten en koken

Er zijn tafels en stoelen om gezamenlijk te eten. Iedereen kan desgewenst met zijn eigen potje op de gezamenlijke plek eten. Ook is het mogelijk om samen koken afspraken te maken. Dat kan natuurlijk ad hoc, maar ook vooraf.

Hieronder staat het voorstel van Mirjam en Frank. Daar kan je aan meedoen of je kan je eigen plan hieronder presenteren en kijken wie er met jou mee wil doen.

de gezinnen van Mirjam, Frank, Antje, Sjoerd koken samen

Mirjam en Frank hebben een keukenuitrusting bijeengebracht om voor een groep mensen te kunnen koken. Dat gaan ze niet alleen doen. Iedereen die mee-eet, betaalt mee en werkt mee.

We zoeken nog meer gezinnen die mee willen doen. Dan hebben we een grotere poel van mensen om te rouleren. En of je voor 15 of 25 mensen kookt, maakt echt niet zoveel uit. En natuurlijk helpen we elkaar met adviezen en klussen, het gaat erom dat we om de beurt een dag de leiding nemen, een (eenvoudig) menu verzinnen en op die dag het koken organiseren (= niet alleen zelf doen dus).

We hebben zelfs enige ervaring met koken voor mensen met bijzondere diëten (geen melk, geen suiker). Daar hebben we namelijk zelf mee van doen.

Mensen die een keer mee willen eten, betalen een vast bedrag per maaltijd.

Verslag

De partytent door Marlou

Inmiddels is het kamp al weer halfweg en zijn we nog niet aan verslag toegekomen. Het is hier super gezellig en erg relaxed. E worden al wel foto's verzameld, maar het uploaden zal toch pas volgende week kunnen, niet zoveel bandbreedte hier.

Het aantal deelnemers gaat vandaag over de 40. Er zijn nog een paar onverwachte gasten langs komen waaien. Morgen komen er nog weer een paar mensen bij.

En het weer is (een beetje te) super, de kinderen liggen voortdurend in de speelplas. En morgen wordt het 30 graden. Het is woensdagavond en op de achtergrond wordt er op levende muziek gedanst. Muzikanten die nog nooit voor dansers gespeeld hebben, laat staan samen.

Foto's van Jørgen op Picasa

Foto's van Frank op Picasa

Foto's van Marije op Picasa

Verslag Sjoerd


"Muziek maken op Open Folkcamp"

Verslag Marlou

Leerpunten

  • apart oplaadpunt voor gsm's, mp3 spelers, laptops e.d.
  • betere afvalbakken met gescheiden papier en glas (goed afsluitend en een aparte voor keuken en terrein)
  • informatiebord voor aankondigingen (2 palen met een bord, klein afdakje en een plexiglas plaat ervoor)