Verslag Marlou

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

"Muziek maken op Open Folkcamp"

Diegene die muziekinstrumenten hebben meegenomen kunnen samen muziekmaken. Vanwege het Volksdansen zijn er door deelnemers ondermeer de Beeraak en Meeraak meegenomen. Hieruit wordt (is) veel gespeeld. Met name de aangegeven stukken (zie hoofdpagina van OFC 2009) zijn dit jaar gespeeld. Maar ook vele anderen. Het eerste weekend speelden er drie violisten (Elke, Gwin en Iriska), en klarinetist (Jørgen) en twee blokfluiten (Marlou -sopraanfluit- en Nicolien -altfluit-) regelmatig samen. Op de accordeon (Mirjam) werd ook regelmatig meegespeeld, totdat de temperatuur op woensdag te hoog werd en deze werd opgehaald om veilig thuis onder juiste temperatuuromstandigheden op te bergen. Ook was er een keyboard aanwezig -deze is ook regelmatig gebruikt (Kim C en Marlou), maar weinig in het samenspelen- en een gitaar (Pjotr). De verdere week was de bezetting helaas kleiner: een of twee blokfluiten, een viool, af en toe keyboard. De gitarist speelde apart eigen muziek. In de tweede helft van de week was er weer een violiste (Gwin) aanwezig, waardoor er dagelijks werd samengespeeld door viool (Gwin) en blokfluit (Marlou). Voor de Sax (Hute) was helaas geen muziek in de goede toonsoort waardoor zij helaas nauwelijks heeft meegespeeld. Vrijdag- en zaterdagavond werd er ook een banjo-achtig instrument bespeeld door Bas.

Hopenlijk wordt deze muziekgroep volgend jaar groter. Ik ga meer volksmuziek leren spelen om de betere spelers als Gwin, Nicolien, Jørgen en Elke beter te kunnen ondersteunen met mijn blokfluit. Het spelen op de keyboard kan ik leren door de stukken thuis op de piano te kunnen gaan spelen. Als er animo is om klassiek, pop of nog anders samen te spelen kan dit voor volgend jaar natuurlijk ook worden aangegeven.

Voor berichtjes of leuke opmerkingen kun je onderstaande link gebruiken om naar mij te mailen.

--Marlou 10 aug 2009 14:18 (UTC)


Er zijn vandaag tekeningen aan deze site toegevoegd, welke ik gemaakt had in de kampweek. Misschien iets voor volgend jaar? Tekenen als workshop of als gezellig tijdverdrijf voor niet-jeugd en/of jeugd. --Marlou 17 aug 2009 18:19 (UTC)