Open Folkcamp 2024

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het 16e Open Folkcamp is van 2 t/m 11 augustus 2024.

Impressie Open Folkcamp door Frank

Het zestiende open folkcamp start 2 augustus 2024. De locatie is op 'de Kemphaan' in Almere.

Naast een kampeerveld op de prachtige natuurkamping de Kemphaan hebben we een verblijfsruimte in de Stadsboerderij.

Op de Kemphaan zijn een paar trekkershutten. Reserveren moet voor januari.


De vroegboek korting geldt tot 16 juni!!! Zie hieronder bij #Aanmelden/reserveren/betalen


Vind de facebook pagina leuk: https://www.facebook.com/openfolkcamp/

Vrijwilligers

We hebben mensen nodig die meedoen en dingen op poten willen zetten. Leiding nemen over samen dansen, samen musiceren, samen koken, samen spelen, samen verstoppen, samen droppen en samen op elkaar passen.

Vrijwilligers zijn deelnemers die gewoon betalen voor hun deelname, we hebben geen staf, ook de organisator betaald voor zijn deelname. Waardering voor het werk dat mensen doen hoeft niet te bestaan uit een financiële vergoeding of een gratis kamp. Het plezier wat we met elkaar delen is al heel veel waard. Gewoon een waardering is van onschatbare waarde.

Bonteavond2011.jpg

Aanmelden/reserveren/betalen

Bij voorinschrijving (+betaling) voor 16 juni 2024 betaal je voor het kamperen € 15,50 per persoon per nacht. Daarna (en 'aan de deur') betaal je € 20,00[1]. Van 3 tot en met 12 jaar rekenen we half geld en kinderen tot 3 jaar kamperen gratis.

We organiseren eten en inkopen ook centraal, maar dat zit niet in de kampeerprijs inbegrepen. Je hoeft niet elke dag mee te eten. Eten en drinken komt op ongeveer € 7,50 per dag en wordt aan het eind verrekent. Je mag ook zelf voor je eten zorgen.

Stuur een email naar aanmelden met daarin je naam, telefoonnummer, e-mail, de andere deelnemers die je aanmeldt en hun leeftijden (tijdens het kamp). En vermeld ook wanneer je denkt te arriveren en hoe lang je blijft! Het kampeergeld kun je overmaken op ASN-Bankrekening (nieuw alleen voor Open Folkcamp) IBAN: NL64 ASNB 0933 7535 35 tnv FTHM van den Heuvel, te Nieuwegein.

Maillijsten

Er zijn 2 maillijsten:

  • 1 voor aankondigingen: enkele keren per jaar
  • 1 voor de deelnemers

In het antwoord op de aanmeld email staan links om je aan te melden op de 2 lijsten.

Wat kost het Open Folkcamp?

impressie door Marlou

Voor een gezin met 2 kinderen jonger dan 12:

  • Kamperen € 15,50 x (2 +2/2) x 9 nachten = € 418,50
  • En 9 keer eten: € 7,50 x (2 + 2/2) x 9 = € 202,50
  • totaal: € 621,-

Voor 1 volwassene alleen:

  • kamperen: € 15,50 x 9 nachten = € 139,50
  • En 9 keer eten: € 7,50 x (2 + 2/2) x 9 = € 67,50
  • totaal: € 207,50

Aankomst en registratie

Als je je meldt bij de receptie van de camping zeg je dat je komt voor Open Folkcamp en je meldt je daarna op het terrein bij Frank. Je kan dan een aanbetaling doen op het kampgeld (als je dat al niet per bank gedaan hebt). Voor vertrek ga je weer even bij Frank langs voor de eindafrekening.

Faciliteiten

De kampeerplekken hebben elektra. Er zijn in principe 6 camping-aansluitingen. Als je elektra wilt gebruiken zorg je zelf voor een camping-stekker. Er komt een centrale plaats voor het opladen van mobiele apparaten in de boerderij (markeer je oplader en apparaat).

We hebben de overkapping van de boerderij om onder te dansen en keuken-kamer voor maaltijden. Bij mooi weer willen we natuurlijk zoveel mogelijk naar buiten . (huurprijs boerderijkeuken, tent, tafels en stoelen zijn in de kampeerprijs inbegrepen).

De deelnemers zijn zelfvoorzienend. Je komt en gaat wanneer je wilt. We koken en we eten samen, maar dat is niet verplicht. Je mag je eigen potje koken, met je eigen groep samen eten en je mag ook 'buiten de deur' eten. Je mag ook voor ons allemaal koken, vinden we niet erg, we helpen je graag. Vorige jaren hebben veel gezamenlijk gekookt en dat zal dit jaar ook wel lukken. Er zijn ook regelmatig mensen die zelf koken of een keer uit eten (achtergelaten kindertjes vinden meestal wel onderdak ;-).

Er komt een centrale plek waar iedereen zijn activiteiten kan aankondigen[2].

Locatie

Er staan foto's van de nieuwe plek op Locatie.

Op de hoogte blijven

Voor meer informatie en contact kun je schrijven naar open@folkcamp.nl. Of je aanmelden op een van de 2 maillijsten.

Voetnoten

<references>

  1. In de dagprijs zit de huur van Stadsboerderij, tafels en stoelen inbegrepen
  2. Naast aankondigingen van workshops dans, muziek, knutselen, etc. kunnen bv ook persoonlijke boodschappen (bv verkoop instrumenten) aangeplakt worden.