Open Folkcamp 2021

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het 13e Open Folkcamp is van 23 juli tot 1 augustus 2021.

Vanwege de nog geldende Cororona-maatregelen vragen we je om vooraf even te informeren als je van plan bent om te komen!

Onder deze bijzondere omstandigheden hebben we besloten toch een Open Folkcamp te organiseren. Het Open Folkcamp is dit jaar noodgedwongen niet zo open. De Corona vereist bijzondere maatregelen:

 • We gaan wel open voor nieuwe deelnemers, maar je kan niet onaangekondigd langskomen
 • Aankomsten vooralsnog alleen op vrijdag 23, zaterdag 24, en zondag 25 juli
 • Graag voor 16 juni aanmelden (vooral voor de korting)
 • We vragen je om voor het kamp risico’s op corona besmettingen te mijden
 • Kom niet als je ziek bent en als je ziek wordt tijdens het kamp ga je naar huis en laat je je testen

Het wordt sowieso weer een gezellig kamp met elkaar.

Impressie Open Folkcamp door Frank

Het dertiende open folkcamp start 23 juli 2021. De locatie is op 'de Kemphaan' in Almere.

Naast een kampeerveld op de prachtige natuurkamping de Kemphaan hebben we een verblijfsruimte in de Stadsboerderij.

Op de Kemphaan zijn een paar trekkershutten. Wie in een trekkershut wil, moet zeer vroegtijdig reserveren.


De vroegboek korting geldt tot 16 juni!!! Zie hieronder bij #Aanmelden/reserveren/betalen


Vind de facebook pagina leuk: https://www.facebook.com/openfolkcamp/

Vrijwilligers

We hebben mensen nodig die meedoen en dingen op poten willen zetten. Leiding nemen over samen dansen, samen musiceren, samen koken, samen spelen, samen verstoppen, samen droppen en samen op elkaar passen.

Vrijwilligers zijn deelnemers die gewoon betalen voor hun deelname, we hebben geen staf, ook de organisator betaald voor zijn deelname. Waardering voor het werk dat mensen doen hoeft niet te bestaan uit een financiële vergoeding of een gratis kamp. Het plezier wat we met elkaar delen is al heel veel waard. Gewoon een waardering is van onschatbare waarde.

Bonteavond2011.jpg

Aanmelden/reserveren/betalen

Bij voorinschrijving (+betaling) voor 16 juni 2021 betaal je voor het kamperen € 15 per persoon per nacht. Daarna (en 'aan de deur') betaal je € 20,00[1]. Van 3 tot en met 12 jaar rekenen we half geld en kinderen tot 3 jaar kamperen gratis. Ook dit jaar nog geen dag-bezoekers.

Stuur een email naar aanmelden met daarin je naam, telefoonnummer, e-mail, de andere deelnemers die je aanmeldt en hun leeftijden (tijdens het kamp). En vermeld ook wanneer je denkt te arriveren en hoe lang je blijft! Het kampeergeld kun je overmaken op ASN-Bankrekening (nieuw alleen voor Open Folkcamp) IBAN: NL64 ASNB 0933 7535 35 tnv FTHM van den Heuvel, te Nieuwegein.

Wat kost het Open Folkcamp?

impressie door Marlou

Behalve bovengenoemde kosten voor het kamperen (waarin de huur van zaal, en tafels en stoelen zit inbegrepen) wil je waarschijnlijk ook eten en drinken. Vorige jaren waren wij steeds minder dan € 7,-/dag per persoon aan eten en drinken kwijt. 1 volwassene geeft dan ongeveer € 198 (kamperen + eten) aan het Open Folkcamp (met 9 overnachtingen) uit. We organiseren het eten onderling en dat staat in principe los van de kampgelden.

Een gezin met 2 ouders en 2 kinderen onder de 13 jaar geeft aan het hele Open Folkcamp ongeveer € 594,- uit. Mits op tijd aangemeld natuurlijk.

Aankomst en registratie

Als je je meldt bij de receptie van de camping zeg je dat je komt voor Open Folkcamp en je meldt je daarna op het terrein bij Frank. Je kan dan een aanbetaling doen op het kampgeld (als je dat al niet per bank gedaan hebt). Voor vertrek ga je weer even bij Frank langs voor de eindafrekening.

Faciliteiten

De kampeerplekken hebben elektra. Er zijn in principe 6 camping-aansluitingen. Als je elektra wilt gebruiken zorg je zelf voor een camping-stekker. Er komt een centrale plaats voor het opladen van mobiele apparaten in de boerderij (markeer je oplader en apparaat).

We hebben de overkapping van de boerderij om onder te dansen en keuken-kamer voor maaltijden. Bij mooi weer willen we natuurlijk zoveel mogelijk naar buiten . (huurprijs boerderijkeuken, tent, tafels en stoelen zijn in de kampeerprijs inbegrepen).

De deelnemers zijn zelfvoorzienend. Je komt en gaat wanneer je wilt. We koken en we eten samen, maar dat is niet verplicht. Je mag je eigen potje koken, met je eigen groep samen eten en je mag ook 'buiten de deur' eten. Je mag ook voor ons allemaal koken, vinden we niet erg, we helpen je graag. Vorige jaren hebben veel gezamenlijk gekookt en dat zal dit jaar ook wel lukken. Er zijn ook regelmatig mensen die zelf koken of een keer uit eten (achtergelaten kindertjes vinden meestal wel onderdak ;-).

Er komt een centrale plek waar iedereen zijn activiteiten kan aankondigen[2].

Locatie

Er staan foto's van de nieuwe plek op Locatie.

Thema

Kwijt!?

Op de hoogte blijven

Voor meer informatie en contact kun je schrijven naar open@folkcamp.nl. Of je aanmelden op een van de 2 maillijsten:

 1. Open Folkcamp Aankondigingen: voor aankondigingen over het Open Folkcamp (2 tot 4 keer per jaar). Stuur een e-mail naar ofa-join@folkcamp.nl. Je kan via deze lijst zelf geen berichten verspreiden.
 2. Deelnemers Open Folkcamp: voor contact tussen deelnemers van het Open Folkcamp. Stuur een e-mail naar deelnemers-join@folkcamp.nl. Berichten aan deelnemers stuur je na aanmelding aan deelnemers@folkcamp.nl

Folkcamp.nl werkt met Mailman mailing list software op een server van HeuvelTop. Afmelden van de maillijsten gaat ook eenvoudig met een e-mail aan:

 1. ofa-leave@folkcamp.nl
 2. deelnemers-leave@folkcamp.nl

Voetnoten

<references>

 1. In de dagprijs zit de huur van Stadsboerderij, tafels en stoelen inbegrepen
 2. Naast aankondigingen van workshops dans, muziek, knutselen, etc. kunnen bv ook persoonlijke boodschappen (bv verkoop instrumenten) aangeplakt worden.