Open Folkcamp 2014

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Impressie Open Folkcamp door Frank

Het zevende open folkcamp zal zijn van 25 juli tot 3 augustus 2014. De locatie is 'Onder de Eek' op de Paasheuvel in Vierhouten.

Naast het kampeerveld 'Onder de Eek' hebben we ook weer het Eekhuus gehuurd.

Bij het Eekhuus horen ook een aantal blokhutten (8 bedden per blokhut) geschikt voor mensen die niet van kamperen houden. Blokhut of kamperen maakt qua prijs niet uit. Voor de bedden geldt natuurlijk wel vol=vol.De vroegboek korting geldt tot 1 juni!!! Zie hieronder bij #Aanmelden/reserveren/betalen


Vind de facebook pagina leuk: profile=https://www.facebook.com/pages/Open-Folkcamp/176572475760791%7Cheight=63%7Cfaces=false%7Cstream=false%7Cforce_wall}}

Vrijwilligers

We hebben mensen nodig die meedoen en dingen op poten willen zetten. Leiding nemen over samen dansen, samen musiceren, samen koken, samen spelen, samen verstoppen, samen droppen en samen op elkaar passen.

Vrijwilligers zijn deelnemers die gewoon betalen voor hun deelname zoals dat buiten het volksdanswereldje her en der gebruikelijk is (bv bij de World Jamboree van de Scouting). Waardering voor het werk dat mensen doen hoeft niet te bestaan uit een financiële vergoeding of een gratis kamp.

Bonteavond2011.jpg

Aanmelden/reserveren/betalen

Bij voorinschrijving (+betaling) voor 1 juni 2014 betaal je voor het kamperen € 13,50 per persoon per nacht. Daarna (en 'aan de deur') betaal je € 17,-[1]. Van 2 tot en met 12 jaar rekenen we half geld en kinderen tot 2 jaar kamperen gratis. Dagbezoekers (die niet overnachten) vragen we om een bijdrage van € 7,- (per persoon per dag). (voor maaltijden zie hieronder).

Stuur een email naar aanmelden met daarin je naam, telefoonnummer, e-mail, de andere deelnemers die je aanmeldt en hun leeftijden (tijdens het kamp). En vermeld ook wanneer je denkt te arriveren en hoe lang je blijft! Het kampeergeld kun je overmaken op ASN-Bankrekening 70.72.01.047 tnv FTHM van den Heuvel, te Nieuwegein (IBAN: NL46 ASNB 0707 2010 47).

Wat kost het Open Folkcamp?

impressie door Marlou

Behalve bovengenoemde kosten voor het kamperen (waarin de huur van zaal, en tafels en stoelen zit inbegrepen) wil je waarschijnlijk ook eten en drinken. Vorige jaren waren wij steeds minder dan € 6,50/dag per persoon aan eten en drinken kwijt. 1 volwassene geeft dan ongeveer € 193,50 (kamperen + eten) aan het Open Folkcamp (met 9 overnachtingen) uit.

Een gezin met 2 ouders en 2 kinderen onder de 13 jaar geeft aan het hele Open Folkcamp ongeveer € 540,- uit. Mits voor 1 juni aangemeld natuurlijk.

Aankomst en registratie

Je hoeft je bij aankomst niet te melden bij de receptie van de Paasheuvel. Je meldt je op het terrein bij Frank. Je kan dan een aanbetaling doen op het kampgeld (als je dat al niet per bank gedaan hebt). Voor vertrek ga je weer even bij Frank langs om af te rekenen.

Faciliteiten

De kampeerplekken van 'Onder de Eek' hebben elektra. Er zijn in principe 14 camping-aansluitingen. Maar ik verwacht dat we komend jaar meer tenten zullen hebben. Als je elektra wilt gebruiken zorg je zelf voor een camping-stekker. Er komt een centrale plaats voor het opladen van mobiele apparaten (markeer je oplader en apparaat).

Voor meer informatie over de blokhutten bij het Eekhuus kun je kijken op: http://www.groepsgebouw.nl/Locaties/Vierhouten/Het-Eekhuus.aspx

We hebben het Eekhuus om in te dansen en voor het avondeten. Bij mooi weer willen we natuurlijk zoveel mogelijk naar buiten. Daarom zijn ontbijt en lunch gewoon op het tententerrein. We huren gewoon de tafels en stoelen en zetten de boel op zoals vorige jaren. (huurprijs Eekhuus, tent, tafels en stoelen zijn in de kampeerprijs inbegrepen).

De deelnemers zijn zelfvoorzienend. Je komt en gaat wanneer je wilt. We koken en we eten samen, maar dat is niet verplicht. Je mag je eigen potje koken, met je eigen groep samen eten en je mag ook 'buiten de deur' eten. Je mag ook voor ons allemaal koken, vinden we niet erg, we helpen je graag. Vorige jaren hebben steeds gezamenlijk gekookt en dat zal dit jaar ook wel lukken. Er zijn ook regelmatig mensen die zelf koken of een keer uit eten (achtergelaten kindertjes vinden meestal wel onderdak ;-).

Er komt een centraal prikbord waar iedereen zijn activiteiten kan aankondigen[2].

Elke avond van 20:00 tot 22:00u dansen in het Eekhuus.

Op de hoogte blijven

Voor meer informatie en contact kun je schrijven naar open@folkcamp.nl. Of je aanmelden op een van de 2 maillijsten:

  1. Open Folkcamp Aankondigingen: voor aankondigingen over het Open Folkcamp (2 tot 4 keer per jaar). Stuur een e-mail naar ofa-join@folkcamp.nl. Je kan via deze lijst zelf geen berichten verspreiden.
  2. Deelnemers Open Folkcamp: voor contact tussen deelnemers van het Open Folkcamp. Stuur een e-mail naar deelnemers-join@folkcamp.nl. Berichten aan deelnemers stuur je na aanmelding aan deelnemers@folkcamp.nl

Folkcamp.nl werkt met Mailman mailing list software op een server van HeuvelTop. Afmelden van de maillijsten gaat ook eenvoudig met een e-mail aan:

  1. ofa-leave@folkcamp.nl
  2. deelnemers-leave@folkcamp.nl

Voetnoten

  1. In de dagprijs zit de huur van het Eekhuus, tafels en stoelen inbegrepen
  2. Naast aankondigingen van workshops dans, muziek, knutselen, etc. kunnen bv ook persoonlijke boodschappen (bv verkoop instrumenten) aangeplakt worden.