Open Folkcamp 2012

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Impressie Open Folkcamp door Frank

Het vijfde open folkcamp zal zijn van 20 tot en met 29 juli 2012. De locatie is 'Onder de Eek' op de Paasheuvel in Vierhouten.

Dit kamp is een lustrum en dat gaan we vieren. Naast 'Onder de Eek' hebben we ook het Eekhuus en de bijhorende blokhutten afgehuurd. Dat betekent dat we nu de gehele week een vloer hebben waarop gedanst kan worden.

Bij het Eekhuus horen ook een aantal blokhutten (8 bedden per blokhut) geschikt voor mensen die niet van kamperen houden. Blokhut of kamperen maakt qua prijs niet uit. Er zijn minder bedden dan kampeerplaatsen. Als je echt niet van kamperen houdt, kun je beter een bed reserveren.

{{#widget:facebook|profile=https://www.facebook.com/pages/Open-Folkcamp/176572475760791%7Cheight=63%7Cfaces=false%7Cstream=false%7Cforce_wall}}

Thema: Singing in the rain

Wat kun je in deze tijden van klimaatverandering beter doen dan je verzoenen met het weer. Vorig jaar viel de regen soms met bakken en hebben we ook heel mooi weer gehad. We gaan de weergoden verzoeken om er dit jaar weer zoiets moois van te maken ;-).

 • We gaan regendansen,
 • Zingen in de regen,
 • Wie weet, weer een dropping in de stromende regen.
 • We gaan een fotowedstrijd doen: wie maakt de mooiste paraplu-foto?
 • We gaan een grootse paraplu-panorama-foto maken (Guiness Book of Records?). Neem allemaal zoveel mogelijk paraplu's en parasols mee.
 • Nicolien maakt een paraplu-dans.

NB: Zal je zien dat er dit jaar geen drup valt ...

Bonteavond2011.jpg

Vrijwilligers

We hebben mensen nodig die meedoen en dingen op poten willen zetten. Leiding nemen over samen dansen, samen musiceren, samen koken, samen spelen, samen verstoppen, samen droppen en samen op elkaar passen.

Vrijwilligers zijn deelnemers die gewoon betalen voor hun deelname zoals dat buiten het volksdanswereldje her en der gebruikelijk is (bv bij de World Jamboree van de Scouting). Waardering voor het werk dat mensen doen hoeft niet te bestaan uit een financiële vergoeding of een gratis kamp.

Voorlopig programma

Elke avond bal in 't Eekhuus van 20:00u tot 22:00u

Dansworkshops (meestal 's ochtends van 10 tot kwart voor 12):

 • Balkan basis
 • Israëlische line-dance
 • Europese paren
 • Aziatisch
 • verzoeken en suggesties (de dans die altijd al eens had willen leren, stuur je verzoek vooraf naar open@folkcamp.nl)

Voor de (beginnende) muzikanten komt er nog een lijst met bladmuziek die je kan downloaden.

Andere workshops:

 • Fotograferen
 • Tekenen
 • Tai Chi
 • wat jijzelf verder inbrengt.

Bladmuziek

Daar waar nog geen plaatje of achter staat zoek ik de muziek nog! Je kan op de plaatjes klikken om bij de leesbare bladmuziek te komen (vaak is het dan handig om nog een keer door te klikken voor de best afdrukbare versie).

N.B. De meeste bladmuziek op deze site is in 2008 door Rob Kerkhoven aan Open Folkcamp beschikbaar gesteld!

 • Makedonsko: Makedonsko Devojce.png + Bestand:Makedonsko Devojce (tekst).pdf
 • Ako Umram: Ako Umram- Doe Dans.jpg
 • Ajsino Oro: Ajsino Oro.png + Ajsino Oro (tekst).png
 • Jiana: Jiana-2.jpg
 • IJswals: IJswals.png
 • Bravade: Bravade - NL.jpg
 • Maniatikos: Maniatikos.jpg
 • Pera stous kambos: Pera Stous Pera Kambos-2.jpg
 • Muiersheen Durkin: Muiersheen Durkin.jpg
 • Gradse beli: Grad Se Beli.png
 • Alunelul: Alunelul.jpg
 • Rusi kosi: Rusi Kosi - Bulgaars.jpg
 • Ijswals: IJswals - NL.jpg

Aanmelden/reserveren

Bij voorinschrijving (+betaling) voor 1 mei 2012 betaal je voor het kamperen € 15 per persoon per nacht. Daarna (en 'aan de deur') betaal je € 17,50[1]. Van 2 tot en met 12 jaar rekenen we half geld en kinderen tot 2 jaar kamperen gratis. Bezoekers (die niet overnachten) vragen we om een bijdrage van € 7,50 (per persoon per dag).

Stuur een email naar aanmelden met daarin je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail, de andere deelnemers die je aanmeldt en hun leeftijden (tijdens het kamp). En vermeld ook wanneer je denkt te arriveren en hoe lang je blijft! Het kampeergeld kun je overmaken op ASN-Bankrekening 70.72.01.047 tnv FTHM van den Heuvel, te Nieuwegein.

Wat kost het Open Folkcamp?

impressie door Marlou

Behalve bovengenoemde kosten voor het kamperen (waarin de huur van zaal, en tafels en stoelen zit inbegrepen) wil je waarschijnlijk ook eten en drinken. Vorige jaren waren wij steeds minder dan € 6,50/dag per persoon aan eten en drinken kwijt. 1 volwassene geeft dan ongeveer € 193,50 (kamperen + eten) aan het Open Folkcamp (met 9 overnachtingen) uit.

Een gezin met 2 ouders en 2 kinderen onder de 13 jaar geeft aan het hele Open Folkcamp ongeveer € 580,- uit. Mits voor 1 mei aangemeld natuurlijk.

Aankomst en registratie

Je hoeft je bij aankomst niet te melden bij de receptie van de Paasheuvel. Je meldt je op het terrein bij Frank. Je kan dan een aanbetaling doen op het kampgeld (als je dat al niet per bank gedaan hebt). Voor vertrek ga je weer even bij Frank langs om af te rekenen.

Faciliteiten

De kampeerplekken van 'Onder de Eek' hebben elektra. Er zijn in principe 14 camping-aansluitingen. Maar ik verwacht dat we komend jaar meer tenten zullen hebben. Als je elektra wilt gebruiken zorg je zelf voor een camping-stekker. Er komt een centrale plaats voor het opladen van mobiele apparaten (markeer je oplader en apparaat).

Voor meer informatie over de blokhutten bij het Eekhuus kun je kijken op: http://www.groepsgebouw.nl/Locaties/Vierhouten/Het-Eekhuus.aspx

We hebben het Eekhuus om in te dansen en voor het avondeten. Bij mooi weer willen we natuurlijk zoveel mogelijk naar buiten. Daarom zijn ontbijt en lunch gewoon op het tententerrein. We huren gewoon de tafels en stoelen en zetten de boel op zoals vorige jaren. (huurprijs Eekhuus, tent, tafels en stoelen zijn in de kampeerprijs inbegrepen).

De deelnemers zijn zelfvoorzienend. Je komt en gaat wanneer je wilt. We koken en we eten samen, maar dat is niet verplicht. Je mag je eigen potje koken en je mag ook 'buiten de deur' eten. Je mag ook voor ons allemaal koken, vinden we niet erg, we helpen je graag. Vorige jaren hebben steeds gezamenlijk gekookt en dat zal dit jaar ook wel lukken. Met meer mensen is het misschien iets meer organisatie.

Er komt een centraal prikbord waar iedereen zijn activiteiten kan aankondigen[2].

Elke avond van 20:00 tot 22:00u dansen in het Eekhuus.

Op de hoogte blijven

Dit betekent dat je je kunt aanmelden op:

 1. Open Folkcamp Aankondigingen: voor aankondigingen over het Open Folkcamp (2 tot 4 keer per jaar). Stuur een e-mail naar ofa-join@folkcamp.nl. Je kan via deze lijst zelf geen berichten verspreiden.
 2. Deelnemers Open Folkcamp: voor contact tussen deelnemers van het Open Folkcamp. Stuur een e-mail naar deelnemers-join@folkcamp.nl. Berichten aan deelnemers stuur je na aanmelding aan deelnemers@folkcamp.nl

Folkcamp.nl werkt met Mailman mailing list software op een server van HeuvelTop. Afmelden van de maillijsten gaat ook eenvoudig met een e-mail aan:

 1. ofa-leave@folkcamp.nl
 2. deelnemers-leave@folkcamp.nl

Voetnoten

 1. In de dagprijs zit de huur van het Eekhuus, tafels en stoelen inbegrepen
 2. Naast aankondigingen van workshops dans, muziek, knutselen, etc. kunnen bv ook persoonlijke boodschappen (bv verkoop instrumenten) aangeplakt worden.