Open Folkcamp 2008

Uit Open Folkcamp Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het eerste Open Folkcamp vindt plaats van 1 tot 10 augustus 2008 op de Paasheuvel in Vierhouten.

Aanmelden/reserveren

De Paasheuvel in Vierhouten, heeft veel te bieden: kampeerterrein, huisjes, zaaltjes, openluchttheater, een mooie omgeving midden op de Veluwe, zwembad in de buurt, restaurant, catering, etc. etc.

Met de Paasheuvel hebben we afgesproken dat kampeerders die inschrijven in de periode van vrijdag 1 tot zondag 10 augustus 2008 voor het Open Folkcamp op hetzelfde terrein geplaatst worden. Je kan ook in een huisje of blokhut, maar dan zit je niet op hetzelfde kampeerterrein. De Paasheuvel houdt het terrein voor het Open Folkcamp gereserveerd (het is niet waarschijnlijk dat het daar zo druk zal worden dat er anderen op 'ons' terrein komen).

Kijk voor onder meer prijsinformatie op Paasheuvel.

De deelnemers zijn vooralsnog zelfvoorzienend, maar initiatieven voor meer gezamenlijkheid zijn welkom. Het is natuurlijk mogelijk om vooraf afspraken te maken over koken, slapen, workshops, samen muziek maken.

Reserveren bij de Paasheuvel gaat via Winie, zij coördineert de reserveringen voor het Open Folkcamp. Stuur een e-mail naar winie@paasheuvelgroep.nl of bel op (di – vr) naar 0577 411 336 en vraag naar Winie. Vermeld het aantal personen (en aantal kinderen jonger dan 2), eventuele huisdieren en de exacte periode dat je wilt verblijven.

Thema

Pratend met mijn kinderen kwam het onderwerp thema op tafel. Een thema is volgens Kim C wel slim omdat mensen dan een idee hebben wat ze moeten doen. Het thema:


Opnieuw beginnen

Faciliteiten

elektra

Alle kampeerplekken op 'ons' terrein hebben elektriciteit, dat is best handig voor het aansluiten van apparatuur bij de diverse activiteiten en voor extra verlichting 's avonds.

Het is ook handig om extra verlengsnoeren, loop- of bouwlampen e.d. mee te nemen: zie Paklijst

activiteitentent

Frank neemt extra zijn oude bungalow tent mee die we in kunnen richten voor activiteiten met de jongeren. Hou er rekening mee dat we niet veel knutselspullen hebben, neem mee wat je over hebt of zelf denk te kunnen gebruiken. Denk ook aan een tafels en stoelen die of tegen een stootje kunnen of hun beste tijd gehad hebben.

Het blijkt dat we voor het plaatsen van die tent moeten betalen. Dat gaan we alleen doen als het weer te slecht is. Inmiddels is besloten om tafels en stoelen te huren en een groot activiteitendak te bouwen tussen de tenten. Voor zo'n tarp die tussen de tenten hangt, kunnen ze moeilijk extra geld gaan rekenen.

Verslag 2008

Voor foto's zie: Open Folkcamp 2008 op Picasa

Nadat Frank en Pjotr op vrijdagmiddag de eerste tent opgebouwd hebben en de gehuurde tafels, stoelen en koelkast ontvangen hebben, druppelen Nicolien, Irisjka en Kim C binnen. Dezelfde avond arriveren Onno en Marlou.

De volgende dag komen de gezinnen van Heleen & Adriaan en Win & Mirjam. De eerste warme maaltijd wordt in elkaar gedraaid en de een grote huiskamer tafel opgebouwd.

Zondag wordt er voor het eerst gedanst op het gras. Maandag mogen we in de Zonnehal vanwege de verwacht regenbuien. Wanneer we binnenkomen staan Adriaan, Thijmen en Irisjka te spelen, geweldige acoustitiek (veel galm). Al snel zet Nicolien ons aan het werk. Een dans uit Denemarken (Turene Fra Thy), gevolgd door een Roemeen en een Bulgaar. Prettig uurtje zweten. Helaas is voor sommigen van ons de hal te stoffig.

De dagen daarna dansen we alleen nog buiten. En dat bevalt eigenlijk prima.

Op dinsdag speurtocht die door Hidde en Kim C in elkaar is gezet. In 3 groepen lopen we een route over de heidevelden. We zien een prachtige mierenoverstekplaats, die ook nog eens een aanwijzing is voor een van de opdrachten. Halverwege de tocht is een post waar we de lunch nuttigen en in het 2e deel krijgen we opdracht om een sprookje te verzinnen. Als aanleiding oor het sprookje was een vervallen waterzuivering in het bos aangewezen.

Op woensdagavond bouwen we een kampvuur in het theater van het Rode Valkennest. Aan het kampuur worden de sprookjes verteld die tijdens de speurtocht zijn verzonnen:

Vijftienhuizen: door Frank